طلاق توافقی به طور کلی به نوعی از طلاق گفته می­شود که زوجین به هر دلیلی، مایل نیستند که با یکدیگر زندگی کنند و می‌خواهند به شکل تفاهمی از یکدیگر جدا شوند. این نوع طلاق معمولا راحت‌ترین نوع طلاق بوده و کمتر از دیگر انواع آن، فرد را اذیت می‌کند. درخواست طلاق توافقی از طرف زن یا از طرف مرد معنا نداشته و برای آنکه این طلاق به شکل درست انجام شود زوجین باید باهم به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق توافقی دهند.

در طلاق توافقی زوجین درباره مهریه، نفقه، حضانت کودکان و. با یکدیگر به تفاهمی رسیده و آن را به دادگاه ابلاغ می‌کنند. رای دادگاه نیز با توجه به این تصمیمات منعکس می‌شود. به‌عنوان مثال: زوجین توافق می‌کنند که زن مهریه خود را در مقابل طلاق ببخشد، یا با توجه به شرایط پرداخت قسمتی از آن را بذل کند یا حضانت کودکان نیز بر عهده پدر یا مادر قرار بگیرد.

 

بیشتر بخوانید : هر آنچه باید در در رابطه با انحصار وراثت بدانید

مدت زمان درخواست طلاق توافقی از طرف زن

زوجین برای آنکه بتوانند درخواست طلاق توافقی دهند باید هر دو یا یکی از آن‌ها از طریق سامانه نوبت‌دهی طلاق که سامانه مداخله طلاق (سامانه تصمیم) است تمامی اطلاعات سجلی خود و همسرش را وارد کرده و به یکی از مراکز غربالگری تهران برود. این مرکز زوجین را به یکی از مراکز مشاوره استان که زیر نظر بهزیستی است معرفی کرده تا بتواند مشکلات آن‌ها را بررسی کند. در این جلسات مشاوره که معمولا از ۵ تا ۲۰ جلسه به طول می‌انجامد تمامی مشکلات و علت طلاق زوجین زیر نظر گرفته شده و در صورت عدم حل مشکلات و اسرار طلاق آن‌ها درخواست آنها توسط مرکز مشاوره در دفتر خدمات الکترونی قضایی به ثبت رسیده و به دادگاه خانواده ارسال می‌شود.

بعد از صدور حکم طلاق، زوجین می‌توانند به مدت سه ماه برای ثبت طلاق خود به یکی دفاتر ازدواج-طلاق بروند. در درخواست طلاق توافقی آنچه اهمیت زیادی دارد و این نوع طلاق را از دیگر طلاق‌ها مجزا می‌کند، تفاهم زن و شوهر نسبت به حضانت، مهریه و نفقه بوده و باید بر سر این مسائل با یکدیگر به تفاهم رسیده باشند.

توجه داشته باشید که هیچ دفترخانه‌ای قادر نیست بدون حکم طلاق اقدام به ثبت طلاق کند.

 

منبع:

https://sitevakil.com/%D8%AF%D8%B1%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA-%D8%B7%D9%84%D8%A7%D9%82-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82%DB%8C-%D8%A7%D8%B2-%D8%B7%D8%B1%D9%81-%D8%B2%D9%86/