۲ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

اگر یکی از وراث حاضر به فروش نباشد چه باید کرد؟

در واقع سوال این است که اگر یکی از وراث راضی به فروش مال موروثی نباشد سایر وراث چه می توانند بکنند؟

عدم حضور یکی از ورثه یا عدم همکاری یکی از وراث در تقسیم ارث همیشه یکی از بزرگترین مشکلات املاک موروثی است. حتما همه ما در اطرافمان مغازه ارثیه یا خانه ارثیه فراوان دیده ایم که به دلیل توافق نداشتن شرکاء بلاتکلیف رها شده است توجه داشته باشید اگر ورثه ای که حاضر به فروش یا همکاری نیست ملک به ارث رسیده را در تصرف دارد، تجربه نشان داده تا زمانی که از آن بهره می برد و سایر ورثه بی بهره یا کم بهره اند به بهانه های مختلف حاضر به فروش نیست. اگر راه های مسالمت آمیز و کدخدا منشی و منطق جوابگو نیست و شما هم تمایل به گرفتن ارثیه خود دارید، توصیه می شود در ابتدا از طریق دادخواست ((خلع ید مشاعی)) دست وراث ذی نفع و متصرف را از ملک موروثی خانه یا مغازه کوتاه کنید. در خلع ید مشاعی که از طریق دادگاه انجام می شود در نهایت دادگاه ورثه متصرف را از ملک خارج می کند. و ملک ارثیه مورد اختلاف را پلمپ می کند. پر واضح است که بعد از آن مذاکره بر سر فروش یا هر تصمیم دیگر با او راحت تر خواهد شد. لااقل تجربه وکلای هوداد متخصص ارث اینگونه است.

بیشتر بخوانید : صفر تا صد مراحل طلاق توافقی

راه دوم مراجعه به دادگاه است. گفته شد که فروش خانه ورثه ای یا مغازه ورثه ای دشوار است و هرکدام از وراث نظری دارند بعضی معتقدند ملک ارث پدری را مثلا به مشارکت در ساخت بدهیم و تبدیل به احسن کنیم. بعضی معتقدند که ملک را به بنگاه های املاک اطراف ملک بسپریم تا فروش رود. بعضی عقیده دارند که ارزان فروخته می شود و یا ملک فعلا در رکود است و امثالهم … داستان زیاد است. در تقسیم توسط دادگاه، اگر ملک قابلیت تقسیم بین وراث را نداشته باشد از طریق کارشناس ارزیابی قیمت می شود و سپس در مرحله اجرای حکم با تشریفات مقرر در قانون اجرای احکام مدنی به مزایده گذاشته می شود.

عنایت داشته باشید که اولاً ملک به کمتر از قیمت کارشناسی توسط دادگاه فروخته نمی شود.ثانیاً تجربه نشان داده که کسی برای خرید ملک ورثه ای به اجرای احکام دادگاه مراجعه نمی کند مگر در موارد نادر. ثالثاً در نهایت بایستی یکی از وراث با پرداخت سهم سایر ورثه ملک را تماماً خریداری کند.

ادامه مقاله را در لینک زیر بخوانید:

https://bit.ly/3hQkUk8

۱۷ مهر ۰۰ ¡ ۱۶:۴۴ ۰ äÙÑ ãæÇÝÞíä ۰ ãÎÇáÝíä ۰
law.journal

آیا در سال ۱۴۰۰ مهریه بیش از ۱۱۰ سکه زندانی ندارد؟

چندین سال است که حتما بارها این جمله را در مکالمات شنیده‌اید که قانون مهریه تا ۱۱۰ سکه است که زندانی دارد. طبق قانون جدید مهریه:

  • اگر مرد مال برای توقیف داشته باشد، زن می‌تواند به میزان مهریه خود اموال مرد را توقیف کند، حال هرچقدر که می‌خواهد باشد. (یعنی حتی اگر مهریه بالای ۱۱۰ سکه باشد).
  • اما اگر مرد مالی برای توقیف نداشته باشد صرفا تا زمانی که معادل ۱۱۰ سکه مطابق حکم دادگاه پرداخت نشده باشد و زوج از پرداخت آن خودداری کند؛ زن پس از انجام تشریفات قانونی حق درخواست جلب و بازداشت شدن شوهر را تا زمان پرداخت کردن مهریه دارد.
  • این تلقی که مرد در هر حال باید یکجا به میزان ۱۱۰ سکه پرداخت کند و مازاد بر آن را می‌تواند قسط‌بندی کند هم یک طرز فکر کاملا اشتباهی است. چرا که زوج در صورت نداشتن شرایط مالی پرداخت یکجا، می‌تواند دادخواست اعسار و تقسیط (قسط‌بندی) مهریه را به دادگاه تقدیم کند که پس از اثبات ناتوانی مالی خود، به طور مثال با معرفی شهود یا ارائه فیش حقوقی خود، همان ۱۱۰ سکه هم مشمول قسط‌بندی می‌شود.
  • در پاسخ به این سوال که در حال حاضر به چه میزان پیش قسط و اقساط ماهیانه تعیین می‌شود، باید بگوییم که تعیین میزان پیش قسط و اقساط ماهیانه در هر مورد به صورت خاص بررسی و اعلام می‌شود. به بیان ساده‌تر در هر مورد مقام قضایی با توجه به عوامل مختلف ازجمله درنظر گرفتن درآمد زوج و… میزان پیش قسط و اقساط ماهانه را تعیین می‌کند.
  • بر خلاف تصور عموم مردم، قانونا دادگاه مکلف نیست حتما مبلغ یا میزان سکه‌ایی را به عنوان پیش قسط برای زوج در نظر بگیرد و امکان دارد بنا به تشخیص خود، چیزی به عنوان پیش قسط تعیین نکند و فقط اقساط ماهانه را در نظر بگیرد.

قانون مهریه زن پس از فوت شوهر چگونه است؟

در صورت فوت شوهر، مهریه زن مقدم بر تقسیم ارث بین وراث است. متاسفانه این تلقی اشتباه وجود دارد که پس از فوت شوهر دیگر مهریه‌ایی به زن تعلق نمی‌گیرد و یا این که تنها عایدی زن سهم‌الارث اوست. در اینجا باید بگوییم پس از فوت شوهر ابتدا باید مطالبات دیگران از وی، که مهریه هم جزیی از آن‌هاست پرداخت شود و اگر پس از پرداخت مهریه به زوجه متوفی مبلغی باقی ماند، بین سایر وراث تقسیم می‌شود. البته در این بین زوجه نیز یکی از وراث است و در نتیجه میزان سهم خود را بر حسب مورد یک چهارم یا یک هشتم (بنا بر داشتن یا نداشتن اولاد) از اموال شوهر متوفی خود به ارث می‌برد.

قانون جدید حق حبس در سال ۱۴۰۰ چیست؟

طبق آخرین رویه قضایی زن می‌تواند تا زمان پرداخت مهریه از سوی زوج، از ایفاء وظایف زناشویی خودداری کند، مشروط بر این‌که مهریه وی حال (عندالمطالبه) باشد. گفتنی است این امتناع باعث اسقاط حق نفقه نخواهد شد و اگر زن قبل از اخذ مهریه به اختیار خود به ایفاء وظایفی که در مقابل شوهر دارد قیام کند دیگر نمی‌تواند از حق حبس استفاده کند ولی حقی که برای مطالبه مهریه دارد ساقط نخواهد شد.

 

 

 

منبع: https://bit.ly/36L8W5m

۱۷ مهر ۰۰ ¡ ۱۶:۳۷ ۰ äÙÑ ãæÇÝÞíä ۰ ãÎÇáÝíä ۰
law.journal